X

Τσακαλώτος: έχω πάρει μέρος σε πολλές καταλήψεις

Ο Υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε αν είναι δημοκρατικό… να κάθονται οι φοιτητές στα αυγά τους.

Ant1news

«Είναι παράνομη πράξη οι καταλήψεις ή όχι;», αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και σημείωσε με έμφαση πως η αντιπαράθεση για το άσυλο αφορά αυτό το ζήτημα.

«Δεν θέλουν κάποιοι να γίνονται καταλήψεις. Εγώ έχω πάρει μέρος σε πολλές καταλήψεις», είπε στην παρέμβασή του και παραδέχθηκε ότι κάποιες είναι λάθος. Ο Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε, ωστόσο, πως ακόμη και αν ο ίδιος δεν συμφωνεί με μια κατάληψη, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. «Γίνονται για κάποιο λόγο, κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα συμβάν και να ανοίξει μια συζήτηση», είπε και αναρωτήθηκε αν είναι δημοκρατικό… να κάθονται οι φοιτητές στα αυγά τους.

Σχολιάζοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για διασύνδεση της χρηματοδότησης ενός πανεπιστημίου με την αξιολόγηση, υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των πανεπιστημίων. «Είναι δημόσιο εγχείρημα η Παιδεία και είναι άλλο να είναι ένα πανεπιστήμιο καλύτερο από πέρυσι και άλλο να είναι καλύτερο από ένα άλλο τμήμα», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.