X

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας πέρασε το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Διαφοροποιήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος.

Ant1news

Διαφοροποίηση του Δημήτρη Καμμένου στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές της στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταψήφισε το Άρθρο 3 για την επαναφορά του ασύλου στα πανεπιστήμια.

Το νομοσχέδιο μετά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ επί της αρχής και επί 5 άρθρων και μιας τροπολογίας “πέρασε” από την Ολομέλεια της Βουλής με 149 ψήφους υπέρ έναντι 104 κατά. Τέσσερεις απουσίες κατέγραψε η κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς απουσίαζαν οι Yπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αλλά και οι βουλευτές Ανδρέας Μιχαηλίδης και Παναγιώτα Βράντζα.

“Ναι” ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, πλην του Δημήτρη Καμμένου που είπε “όχι” στο άρθρο για το ακαδημαϊκό άσυλο. Η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι είπαν “όχι” σε όλα, η  Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από το 34 που αφορά στην επιλογή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μεταπτυχιακών φοιτητών, το οποίο και ψήφισε. 

Το ΚΚΕ ψήφισε “όχι” επί της αρχής, “παρών” στο Άρθρο 3 για το ακαδημαϊκό άσυλο και “όχι” στα υπόλοιπα. Η Χρυσή Αυγή είπε “όχι” επί της αρχής και “παρών” στα άρθρα 15 για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων και στο 34. “Παρών” σε όλα τα άρθρα είπε η Ένωση Κεντρώων.