X

Ένταση στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την Υγεία

Ένσταση αντισυνταγματικότητας σε τροπολογία για το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσαν  ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε έντονο ύφος η απάντηση Πολάκη.

Ant1news

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την υγεία με τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ να καταθέτουν ένσταση αντισυνταγματικότητας σε τροπολογία για το ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας λόγο για φωτογραφική ρύθμιση.

Η ένσταση απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να την χαρακτηρίζει «απόλυτα αόριστη» και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να επιτίθεται στα δύο κόμματα ότι εξυπηρετούν συμφέροντα.

«Αποδεικνύετε ότι είστε οργανικό στοιχείο των ιδιωτικών συμφερόντων που για πάνω από 25 χρόνια «σήκωσαν ένα σκασμό λεφτά από τα νοσοκομεία της χώρας προσφέροντας χαμηλής ποιότητας υπηρεσίας», είπε προς ΝΔ και ΔΗΣΥ ο κ. Πολάκης που διαβεβαίωσε ότι η τροπολογία μειώνει τις δαπάνες, υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να πληρωθούν.

Σύμφωνα με την ρύθμιση νομιμοποιούνται οι δαπάνες που αφορούν σε όλες τις  συμβάσεις είτε έργου είτε εργασίας που έχουν συναφθεί με φορείς του Υπουργείου Υγείας για την καθαριότητα, τη φύλαξη, τη σίτιση, την εστίαση ή τη συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Η ΝΔ επεσήμανε ότι αυτό γίνεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη η σχετική δικαστική έρευνα μετά από καταγγελία που υπογράφεται από τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Παύλος Πολάκης εκτίμησε ακόμη, ότι η αντιπολίτευση έχει αυτή τη θέση επειδή την έχει πιάσει «μαύρη τραμουντάνα» και «σύγκρυο» με αυτά που έρχονται για το ΚΕΕΛΠΝΟ.