X

Μητσοτάκης: η κυβέρνηση πάει τη χώρα στο πουθενά

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να στήσει πελατειακό και κοστοβόρο κράτος».  Νέο επεισόδιο στην κόντρα Άδωνι – Πολάκη.

Ant1news


«Ο διχασμός δεν είναι λύση, οι πελατειακές λογικές είναι ξεπερασμένες», επεσήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να στήσει πελατειακό και κοστοβόρο κράτος.

Στην παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο κ. Μητσοτακης σχολίασε ιδιαίτερα καυστικά και την απόφαση να σηκώνει τη σημαία μαθητής που έχει βγει με κλήρωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ασχημονεί και πάει τη χώρα στο πουθενά και εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα». «Η κυβέρνηση έχει ιδεολογικό μέτωπο με την αριστεία και τους καλούς μαθητές, η σημαία είναι επιβράβευση», είπε και αναρωτήθηκε τι θέσει παίρνουν για το θέμα αυτό οι ΑΝΕΛ. «Βάζετε την καρέκλα πάνω από το φιλότιμο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και τη στάση της κυβέρνησης για τα όσα διαδραματίζονται στη Βενεζουέλα, λέγοντας «ότι δεν καταδικάζει και καταγγέλλει τα όσα συμβαίνουν εκεί γιατί φοβάται να πάει κόντρα στο καθεστώς Μαδούρο». Προανήγγειλε μάλιστα, εξεταστική επιτροπή όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Άδωνις σε Πολάκη: εγώ θα σε κλείσω φυλακή

Οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα της σημαίας προκάλεσαν λιγο αργότερα οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στους Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη. «Επειδή μας έχετε ζαλίσει με το θέμα της αριστείας, εγώ το λύκειο το τελείωσα με 20 και συγκέντρωσα 1960 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις, πόσα έβγαλε ο Κ. Μητσοτάκης;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Εγώ την ιατρική την τελείωσα στα 6,5 χρόνια, εσύ  πόσα χρόνια έκανες στη Φιλοσοφική;».

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ. «Κύριε άριστε, μπήκα στη Φιλοσοφική με 19200, είχα 19,2 και το πήρα στα 10 χρόνια γιατί έχασα γονείς μου, αλλά αν ενδιαφέρεστε για φοιτητικές μου ικανότητες, ο πρώην υπουργός σας, ο κ. Πελεγρίνης που με είχε φοιτητή μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για μένα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, είπε: «Σε ξέρω καλά, σε έχω μελετήσει, εγώ θα σε κλείσω φυλακή… Κοίταξέ με καλά Πολάκη, από εμένα δεν ξεμπλέκεις, λες ότι είσαι καθαρός, αλλά είσαι πολύ βρώμικος»