X

Καβγάς στην Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Η τοποθέτηση του γ.γ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Βρούτση.

Ant1news

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Eπιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του Yπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Παναγιώτη Κυριακούλια, ο οποίος αναπτύσσοντας τις θέσεις του επί των κυβερνητικών ρυθμίσεων, επιτέθηκε στις προηγούμενες Κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου ότι φέρουν την ευθύνη για τις ανατροπές στις  εργασιακές σχέσεις και την απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αντέδρασε έντονα, λέγοντας πως ήρθε ως στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος να κάνει “αβάντα” στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Βρούτσης: «Είστε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθατε εδώ να μας πείτε τον πόνο σας, είναι απαράδεκτα αυτά που λέτε, δεν μπορείτε να κατηγορείτε όλο το πολιτικό σύστημα. Δεν ήρθατε εδώ να κάνετε “αβάντα” στον ΣΥΡΙΖΑ.»

Παναγιώτης Κυριακούλιας: «Δεν είμαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανενός άλλου κόμματος. Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα “κόπτονται” για τους μισθούς και τις συντάξεις τα “τσάκισαν” τα προηγούμενα πέντε χρόνια.»

 

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Μανιός, λέγοντας ότι στην Επιτροπή δεν έρχεται κανείς με την κομματική του ιδιότητα, αλλά με την συνδικαλιστική. «Έχουμε κάψει τους φακέλους των κοινωνικών φρονημάτων, εάν έχετε εσείς δικούς σας φακέλους, να μας το πείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά.