X

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για πυρήνες τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Ανησυχία προκαλούν οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες στην Ελλάδα δρουν πυρήνες τζιχαντιστών. Τι ζητούν από τον Νίκο Τόσκα οι "γαλάζιοι' βουλευτές.

Ant1news

Εύλογη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία προκαλούν δημοσιεύματα που επικαλούνται έκθεση της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα δρουν οργανωμένοι πυρήνες τζιχαντιστών, οι οποίοι επιδίδονται σε κηρύγματα μίσους και διακίνησης ισλαμιστών μαχητών, αναφέρουν με ερώτηση τους στη Βουλή 23 βουλευτές της ΝΔ.

Με επικεφαλής τον αναπληρωτής τομεάρχη Εσωτερικών Μάξιμο Χαρακόπουλο, οι γαλάζιοι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα να απαντήσει εάν αληθεύουν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και αποδίδονται σε διαβαθμισμένη έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δράση πυρήνων τζιχαντιστών εντός των άτυπων τζαμιών που λειτουργούν στην χώρα μας.

Στην ερώτηση που υπογράφει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές αναφέρουν ότι σύμφωνα με την έκθεση στην περιοχή της Αττικής λειτουργούν τουλάχιστον 80 άτυπα τζαμιά, στα 10 από τα οποία το κήρυγμα, στο οποίο επιδίδονται οι Ιμάμηδες φαίνεται να είναι ανοιχτά υπέρ του εξτρεμιστικού Ισλάμ.