X

Παρουσία Μητσοτάκη συνεδριάζει η Επιτροπή της Βουλής για το Σαρωνικό

Πρώτη φορά που αρχηγός Κόμματος παρίσταται σε Επιτροπή της Βουλής. Τι είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Ant1news

Άρχισε στην Ειδική Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος στη Βουλή, η συζήτηση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Στην Επιτροπή έχουν κληθεί, μεταξύ άλλων, για να την ενημερώσουν, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των περιοχών που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα,  καθώς και αρμόδιοι παράγοντες και φορείς.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, περιέγραψε στις δράσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση αμέσως μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου, ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε ευθύνες για την ρύπανση που πήρε μεγάλες στον Σαρωνικό.

 

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επιχείρηση απορρύπανσης ως την μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι γίνεται μόνο με μηχανικά μέσα και δεν θα υπάρξει καμία χημική παρέμβαση.

Στην Επιτροπή παρίσταται και αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός Κόμματος παρίσταται σε Επιτροπή της Βουλής.