X

“Βεντέτα” Παναγούλη – Τόσκα

Διαστάσεις παίρνει η κόντρα του ανεξάρτητου βουλευτή με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων της οικογένειας του πρώτου.

Ant1news

Διαστάσεις βεντέτας προσλαμβάνει η κόντρα του Στάθη Παναγούλη με τον Νίκο Τόσκα. Ο ανεξάρτητος βουλευτής που κατηγορεί τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι παρέδωσε ελλιπείς τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων της οικογένειάς του, αποκρύπτοντας σημαντικά έγγραφα, επέμεινε ότι υπηρέτησε τη χούντα και τον αποκάλεσε «γυμνοσάλιαγκα».

«Ούτε νερουλάς στο Κομπότι δεν θα μπορούσατε να μπείτε αν δεν είχατε πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα χρόνια αφήσαμε κάποιους γυμνοσάλιαγκες να καπηλεύονται την αντίσταση… Είστε πλαστογράφος της ιστορίας και έχετε αποδείξει πως είστε ανίκανος και ανεύθυνος κι αν σας βάλουν να φυλάξετε άδεια αποθήκη, θα σας κλέψουν τα κλειδιά». Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, κατέθεσε και μια φωτογραφία με τον πατέρα του αναπληρωτή υπουργού κάτω από το πουλί της Χούντας.

«Ο πατέρας μου ήταν απότακτος του Βενιζελικού Κινήματος του ’36, τραυματίας του Αλβανικού Μετώπου και ένας εκ των σαμποτέρ του Γοργοπόταμου», αντέτεινε ο Ν. Τόσκας και σχολίασε πως η φωτογραφία αυτή είναι από κάποια τελετή, καθώς ο πατέρας του εργάστηκε στο κρατικό εργοστάσιο αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μίλησε για ντελίριο συκοφαντίας εκ μέρους του βουλευτή και διερωτήθηκε  πως είναι δυνατόν να συκοφαντείται ο ίδιος που «άνοιξε» νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί (2029) τους φακέλους.

«Αν αφαιρέθηκαν έγγραφα διαχρονικά, δεν μπορώ να πω κάτι, εκείνη την εποχή υπουργός Εσωτερικός δεν ήμουν εγώ αλλά ο κ. Παναγούλης και αν ήθελε θα μπορούσε να είχε ενδιαφερθεί», σχολίασε σκωπτικά.