X

Όρους βάζουν βουλευτές των ΑΝΕΛ για να ψηφίσουν τα επίμαχα νομοσχέδια

Νέες διαφοροποιήσεις από Κ.Κατσίκη και Δ.Καμμένο. Ποιους όρους βάζουν για να ψηφίσουν τα νομοθετήματα για διόρθωση ταυτότητα φύλου και την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Ant1news

«Προϋποθέσεις» για τη δώσει τη θετική του ψήφο στα άρθρα του νομοσχεδίου Κοντονή για την διόρθωση της ταυτότητας φύλου έθεσε ο Κώστας Κατσίκης που έκανε λόγο για «ψυχολογικό σοκ» που προκαλεί στην κοινωνία το επίμαχο νομοθέτημα.

Εμμένοντας στις απόψεις του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε πως μπορεί να μην είναι αντίθετος με το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης, αλλά «από το σημείο αυτό μέχρι εκείνο της πλήρους αναγνώρισης μεσολαβεί ωκεανός».

Εξέφρασε δε, φόβους πως εάν υπερψηφιστούν τα συγκεκριμένα άρθρα είναι πιθανή η άλωση του Αγίου Όρους από μια γυναίκα που θα έχει διορθώσει το φύλο της σε άντρα.

Η πρότασή του είναι να μην επιτρέπεται ο γάμος, η  υιοθεσία και το σύμφωνο συμβίωσης  σε άτομα που έχουν προβεί σε διόρθωση φύλου.

Δημήτρης Καμμένος: δεν θα δώσω τη ψήφο μου για να πραγματοποιήσω το όνειρο του Ερντογάν

Νέες προϋποθέσεις για να στηρίξει τη ρύθμιση που αφορά στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα σωματεία της Θράκης, θέτει ο Δημήτρης Καμμένος.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που «πολέμησε» την τροπολογία που είχε καταθέσει ο Σταύρος Κοντονής και τελικά αποσύρθηκε μετά το βέτο του κόμματός του αλλά και την άρνηση ΝΔ και ΔΗΣΥ να στηρίζουν ρυθμίσεις που διαφωνεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου, με νέα του δήλωση θέτει έναν όρο για να την ψηφίσει.

Να προστεθεί το εξής, «στην περίπτωση αυτή η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης απορρίπτεται όταν δημιουργείται κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης ή εθνικής ασφάλειας ή απειλούνται με καταστρατήγηση οι διεθνείς σχέσεις της χώρας».

Καταλήγει δε, λέγοντας: με την ψήφο μου δεν θα δώσω ζωή στο όνειρο του κ. Ερντογάν για τα «σύνορα της καρδιάς του».