X

Μουζάλας: Δεν θα είναι ίδια η κατάσταση σε Σάμο και Λέσβο σε τρεις μήνες

«Κακή» χαρακτήρισε την κατάσταση με τους πρόσφυγες ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στη Βουλή.

Ant1news

«Κακή» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σε Σάμο και Λέσβο, όπου καταγράφεται μια «παρατηρήσιμη» αύξηση των προσφυγικών ροών, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη και Χ. Αθανασίου και του βουλευτή της ΔΗΣΥ Δ. Κρεμαστινού, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι η σημερινή εικόνα θα βελτιωθεί στους επόμενους μήνες –«μετά από τρεις μήνες δεν θα είναι ίδια η κατάσταση», είπε και επιτέθηκε σε τοπικούς παράγοντες της ΝΔ που μαζί  με ορισμένες ακραίες φωνές αρνούνται τα προαναχωρησιακά κέντρα. Επέκρινε ακόμη, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι πατά σε δύο βάρκες που «πολεμά» θέσεις που υποστηρίζει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η αύξηση των ροών σύμφωνα με τον Υπουργό δεν συνιστά παραβίαση της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας. «Αν είχαμε τη μαζική ροή του 2015 θα ήταν ορατή μια τραγωδία στα νησιά αλλά και την ενδοχώρα», επεσήμανε, σημειώνοντας παράλληλα, ότι οι ροές δεν καθορίζονται από την Ελλάδα και πως κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι.

 

Ο Γ. Μουζάλας επέκρινε τη ΝΔ για την πολιτική που είχε ακολουθήσει ως κυβέρνηση, «εμείς δεν υπερασπιστήκαμε ποτέ το δόγμα ανοιχτών συνόρων, βρήκαμε ανοιχτά σύνορα και τις περίφημες «σκούπες», σημείωσε και ζήτησε να σταματήσει αυτή η κριτική που μόνο στόχο έχει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Μ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν με το 9χρονο προσφυγόπουλο που κατέληξε μετά την περισυλλογή προσφύγων στο Καστελόριζο. «Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό και διαφορετικό να μιλάμε για ανθρώπους που πνίγονται παρουσία Λιμενικού», σχολίασε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σπεύδοντας πάντως, να διευκρινίσει πως δεν πιστεύει πως ελληνική κυβέρνηση έκανε σκόπιμα κάτι τέτοιο.