X

Διαξιφισμοί στη Βουλή για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Δριμεία επίθεση βουλευτών της αντιπολίτευσης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης.

Ant1news

Σφοδρή αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ είχαν στη Βουλή Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, με τον Γιώργο Σταθάκη να διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία με τους δανειστές για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και τους επερωτώντες βουλευτές να χαρακτηρίζουν ζοφερή την κατάσταση που επικρατεί.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επίκαιρη επερώτησης στη Βουλή, απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς - όπως είπε - έχει ανοίξει η συζήτηση.

«Η ΔΕΗ θα σωθεί και πρέπει να σωθεί, θα είναι ο πυρήνας του συστήματος και θα κάνουμε τα απαραίτητα, προκειμένου ο ενεργειακός τομέας να αλλάξει προς όφελος των καταναλωτών», είπε και πρόσθεσε πως η αγορά ενέργειας θα απελευθερωθεί και αυτή η απελευθέρωση θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Ανοιχτό παραμένει το θέμα του μεριδίου στην λιανική.

 

«Έχετε αλλάξει τα φώτα στη ΔΕΗ», ανέφεραν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, να επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση με την πολιτική της αποσταθεροποιεί την αγορά ενέργειας στη χώρα μας και οδηγεί τη ΔΕΗ στο γκρεμό.

«Μικρή ΔΕΗ θα λέτε και θα κλαίτε. Όλοι οι δείκτες σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ είναι προς τα κάτω, στην ανάπτυξη χαντακώνετε την χώρα και τον εαυτό σας», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.