X

“Αντάρτικο” βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή φύλου

“Πυρά” από την Γεωργία Γεννιά για το όριο ηλικίας των 15 ετών στην αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Ant1news



“Αντάρτικο” από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά που δηλώνει αντίθετη με το να «πέσει» στα 15 χρόνια το όριο ηλικίας όπου ένα διεκφυλικό άτομο μπορεί να προβεί σε ταυτότητα αλλαγής φύλου. 

«Για μένα το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή», δήλωσε σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής και αφού καταλόγισε προχειρότητα στην κυβέρνηση στη σύνταξη του νομοσχεδίου, ζήτησε τέτοια θέματα να ψηφίζονται κατά συνείδηση. 

Εκπροσωπώντας όπως η ίδια είπε την Κίνηση «Πράττω» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εκπαιδευτικός τόνισε πως το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

«Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, bullying δε δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους. Εδώ λοιπόν, έχει μεγάλη ευθύνη η Πολιτεία, που πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συμβουλευτικές δομές, αλλά και ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει  να σπάσει τα στεγανά μέσα στην τάξη και να αναδείξει αυτή την “ιδιαιτερότητα” σε κάτι όχι αρνητικό, αλλά σε κάτι που αξίζει σεβασμού», είπε και εξέφρασε φόβους ότι το νομοσχέδιο μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, καθώς «εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση», τόνισε η κ. Γεννιά..