X

“Κεραυνοί” Βούτση κατά Ζωής – “Πυροσβεστική” παρέμβαση για την αλλαγή φύλου

Λάβρος ο ΠτΒ για την προκάτοχο του. Πώς σχολίασε τις αντιδράσεις Εκκλησίας και μερίδας του πολιτικού κόσμου για το ν/σ Κοντονή.

Ant1news

Να ρίξει τους τόνους στη σφοδρή διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγή ταυτότητας φύλου από το 15ο έτος της ηλικίας ενός παιδιού, επιχείρησε ο Ν. Βούτσης.

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για ένα σοβαρό ζήτημα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας και εξέφρασε την πεποίθηση πως στη συζήτηση στην Ολομέλεια θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα αυτό. Άφησε δε, να εννοηθεί πως θα υπάρξουν αλλαγές, ώστε να υπάρξει συναίνεση στην ψήφισή του. «Νομίζω θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα απολύτως στην Ολομέλεια και θα ενισχυθεί το παρόν άρθρο ενδεχομένως, θα φωτιστεί από πολλές πλευρές και θα εξευρεθούν οι τρόποι να εφαρμοστεί κι όλοι να συναινέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την Εκκλησία, δεν θέλησε να ρίξει κι άλλο στη φωτιά, λέγοντας πως δεν θέλει να επιβαρύνει το κλίμα. «Έχουν έρθει στην επιφάνεια και ισχυρές αντιδικίες, ενστάσεις, διαφορετικές απόψεις, όλα αυτά θα τεθούν ενώπιος ενωπίω στη συζήτηση στην Ολομέλεια, καθώς όλοι οι βουλευτές, οι πρόεδροι και τα κόμματα θα βρεθούν προ της ευθύνης τους, ευθαρσώς θα πουν άποψή τους…», είπε.

Ο Ν. Βούτσης κράτησε σαφείς αποστάσεις από την τέως Πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου που σήκωσε μπάρες διοδίων, σημειώνοντας επί λέξει πως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε να τις σπάει ούτε να τις σηκώνει, ούτε Πρόεδρος Βουλής, ούτε κανένας, αλλά προφανώς έγινε στο πλαίσιο ενός ακτιβισμού».