X

Ο Κατσίκης, η φαρμακευτική κάνναβη και το… αλαλούμ

Διευκρινίσεις από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ενόψει του επερχόμενου νομοσχεδίου για την ιατρική χρήση κάνναβης.

Ant1news



Εξοργισμένος είναι ο Κώστας Κατσίκης με όσους τον έφεραν να καταψηφίζει νομοσχέδιο για την ιατρική χρήση κάνναβης, βάζοντας σε νέα δοκιμασία τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ με δήλωσή του κάνει λόγο για διαστρέβλωση και κακοποίηση της πραγματικότητας, διευκρινίζει ότι δεν θα είχε αντίρρηση στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών. «Είμαι αντίθετος» στην αποποινικοποίηση προκειμένου να ικανοποιήσει πάθη εξαρτημένων από ουσίες ανθρώπους», συμπληρώνει ο κ. Κατσίκης.

Αφορμή στάθηκε έγγραφη απάντηση του υπουργείου Υγείας όπου αναφέρεται ότι «η διυπουργική συντονιστική ομάδα έχει ήδη καταλήξει σε ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τους ελέγχους και τις αδειοδοτήσεις που πραγματοποιεί ο ΕΟΦ και διατηρώντας τους περιορισμούς του κρατικού μονοπωλίου για την πρόσβαση των ασθενών στη χώρα στα σχετικά σκευάσματα». Σημειώνεται ακόμη, πως οι αλλαγές στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για το κρατικό μονοπώλιο είναι απολύτως απαραίτητες, δεδομένου ότι όταν αυτό θεσμοθετήθηκε δεν είχε λάβει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προοπτική αξιοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης (καλλιέργεια, επεξεργασία, διάθεση σκευασμάτων).