X

Επίκαιρη ερώτηση 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοτικά τέλη σε κενά διαμερίσματα

Μέτρα για την ανακούφιση των ιδιοκτητών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, από τα αναδρομικά δημοτικά τέλη ζητούν με ερώτησή τους 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Τη λήψη άμεσων μέτρων για τη δίκαιη ανακούφιση των ιδιοκτητών κενών-μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, από τα υπέρογκα ποσά αναδρομικών δημοτικών τελών, που εμφανίζονται να χρωστούν στους οικείους δήμους, ζητούν από την κυβέρνηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαράντα βουλευτές με πρωτοβουλία του Αλ. Τριανταφυλλίδη με ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ενέργειας καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό. «Το πρόβλημα προκύπτει όταν ο μισθωτής του ακινήτου προβεί στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου, έπειτα από σχετική αίτησή του στη ΔΕΗ, χωρίς να ενημερωθεί ταυτόχρονα ο οικείος Δήμος, είτε λόγω άγνοιας της κείμενης νομοθεσίας από τον μισθωτή και τον ιδιοκτήτη, είτε λόγω υπαιτιότητας της ΔΕΗ, λόγω καθυστερημένης ειδοποίησης ή ακόμη και μη ειδοποίησης. Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω,  δημιουργούνται τεράστιες οφειλές προς τους Δήμους που οι πολίτες αδυνατούν να καταβάλουν», αναφέρουν.

Με την ερώτηση τους ζητούν την άρση της στρέβλωσης και της αποκατάστασης των εν λόγω ιδιοκτητών  από τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει, αφού δεν αρκεί που συνεχίζουν να πληρώνουν για τα κλειστά ακίνητα ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ και λοιπούς φόρους, υποχρεώνονται να πληρώνουν αναδρομικές «λυπητερές» δημοτικών τελών, ως μη όφειλαν.