X

Κόντρα Τσακαλώτου – Μπακογιάννη για τον Χουλιαράκη

Η δήλωση του Αν. Υπ. Οικονομικών προκάλεσε την αντίδραση απο την Τομέαρχη της ΝΔ και την κόντρα της με τον Υπ. Οικονομικών.

Ant1news

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης ξέσπασε στη Βουλή, μετά την παραδοχή του Γιώργου Χουλιαράκη ότι ήταν συνειδητή επιλογή προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τάχθηκε στο πλευρό του αναπληρωτή Υπουργού και απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε νωρίτερα από τη Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως η υπεραπόδοση στα έσοδα δεν οφείλεται στη φορολογία, αλλά στο γεγονός ότι 250.000 νέοι εργαζόμενοι πληρώνουν κοινωνικές εισφορές, καθώς και στην εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων. Απέρριψε τις αιτιάσεις της ΝΔ ότι η φορολογία σκοτώνει την ανάπτυξη και σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση για επενδύσεις δεν είναι πρωτίστως φορολογική.

Οπαδός της ατάκας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  με το γνωστό του –πλέον- ύφος κατηγόρησε τη ΝΔ για καταστροφολογία, λέγοντας ότι «έχει βάλει τόσο χαμηλά τον πήχη που περνάει από κάτω ακόμη και μια φυματική σαρανταποδαρούσα της οποίας τα 25 πόδια έχουν πάθει μηνίσκο κουβαλώντας τις σακούλες με τα ψώνια της εβδομάδας».

Νωρίτερα, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε λάθος την πολιτική της υπερφορολόγησης γιατί ανακυκλώνει –όπως είπε- τη μιζέρια και τη φτώχεια και σχολιάζοντας τις αναφορές Χουλιαράκη στη μεσαία τάξη, είπε ότι η φτωχοποίησή της είναι καταστροφική.

«Δεν πάνε όλα τέλεια, όμως πολλά πράγματα πάνε καλύτερα και έχουν πεισθεί σε διεθνές επίπεδο», απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι «ακόμη και σε μνημόνιο και με συμβιβασμούς, μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα με προοδευτικό πρόσημο».