X

Κόντρα στην Βουλή για τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού

Νέο γύρο αντιπαράθεσης προκάλεσε στο Κοινοβούλιο, η πρόσφατη Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ant1news

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για τα στοιχεία που χρησιμοποίησε για τον υπολογισμό των δαπανών για τους τόκους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών που προκλήθηκε από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ανέφερε μεν πως δεν αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Γραφείου Προϋπολογισμού, πρόσθεσε ωστόσο, ότι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε δεν ήταν ακριβή και επλήγη η αξιοπιστία του.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού έχει δικαίωμα στις απόψεις του, αλλά τα στοιχεία που χρησιμοποίησε δεν ήταν ακριβή κατ’ ομολογία του», είπε και πρόσθεσε πως όταν πλήττεται η αξιοπιστία ενός φορέα από τους ίδιους που είναι υποχρεωμένοι να την προφυλάξουν, τότε όλοι οι θεσμικοί παράγοντες έχουν ευθύνη να διαφυλάξουν το κύρος της.

Νωρίτερα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι ο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δεν είναι παράρτημα της, αλλά μια ανεξάρτητη αρχή. «Αυτό είναι κάτι που ενοχλεί», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα, προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου Γιώργου Βαρεμένου που σχολίασε πως ο κ. Λιαργκόβας έκανε την αυτοκριτική του.