X

Οργή Μητσοτάκη για Κουφοντίνα: δόθηκε άδεια στον καθοδηγητή μιας νέας γενιάς τρομοκρατών

Ξέσπασμα του Προέδρου της ΝΔ κατά της Κυβέρνησης για ανοχή στην ανομία. Τι είπε για τον Ρουβίκωνα και την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

Την οργή του για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για ανοχή στην ανομία. 

«Μιλώ ως ένας σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, έναν αμετανόητο δολοφόνο, το «πιστόλι» της «17 Νοέμβρη» να βγαίνει από τη φυλακή», είπε στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον γεμάτο μίσος λόγο του κ. Κουφοντίνα. 

«Γεννιέται ένα ερώτημα. Δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας; Επί της αρχής είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών υπό την προϋπόθεση να τηρούνται οι προϋποθέσεις Να έχει δείξει μεταμέλεια και διάθεση επανένταξης. Ο Κουφοντίνας δηλώνει αμετανόητος. Είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα; Ζητώ μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως εδώ δεν μιλάμε για μία δικαστική απόφαση αλλά για μία απόφαση διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τη χειρότερη συγκυρία που θα μπορούσε να υπάρξει αυτή η απόφαση, όπου όπως είπε η ανομία και η βία είναι σε έξαρση.

 

Αναφερόμενος στους πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία ΠΑΣΟΚ , ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως στα Εξάρχεια δημιουργείται νέα γενιά τρομοκρατών. «Κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν αυτή την πραγματικότητα. Είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος. Ομάδες τραμπούκων υπό την ανοχή της κυβέρνησης απειλούν και τρομάζουν. Ο αρχηγός του Ρουβίκωνα σήμερα χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επανάσταση. Ως πότε θα συνεχίσετε να υποβαθμίζετε αυτές τις πράξεις; Κανείς δεν έπιασε απ’ ευθείας το πιστόλι. Πρώτα ξεκινάς από τα μυαλά τα πρότυπα τις ιδέες μετά στις μολότοφ και μετά στο καλάσνικοφ. Ως πότε θα θεωρείτε αυτά τα σημάδια ακίνδυνα;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ασκώντας έντονη κριτική στον Υπουργό Παιδείας για τον οποίο είπε πως πριν μερικές μέρες εγκάλεσε Πρύτανη επειδή καλεί την αστυνομία στο πανεπιστήμιο. «Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που ανέχεται τον Ρουβίκωνα να εγκωμιάζει Κουφοντίνα και ασκεί κριτική σε πρυτάνεις; Η κοινωνία απαιτεί μηδενική ανοχή ακόμα και σε αυτούς που εγκωμιάζουν με τα λόγια τους», είπε προσθέτοντας πως την ώρα που ο Κουφοντίνας θα κυκλοφορεί με αυτούς που τον εγκωμιάζουν η σκέψη μας είναι με τις μητέρες , τα αδέρφια, τα παιδιά των θυμάτων του.

«Η δημοκρατία αμύνεται. Ανεκτική δημοκρατία ναι, αδύναμη δημοκρατία όχι. Η ανοχή στους εχθρούς της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική. Οφείλουμε να φωνάξουμε ένα βροντερό ως εδώ» κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης.

Συγκρουση Μητσοτάκη - Κοντονή - Μπακογιάννη - Παρασκευόπουλου

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος απάντησε ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης πήρε άδεια απο την φυλακή, βάσει νομοθετικού πλαισίου που έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

«Σε μια ευνομούμενη πολιτεία λειτουργούν νόμοι και θεσμοί έναντι πάντων. Με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ, χωρίς καμία αλλαγή από ΣΥΡΙΖΑ επιλήφθηκε το μεικτό συμβούλιο και αποφάσισε ομόφωνα την άδεια στον συγκεκριμένο κρατούμενο», ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης που καταλόγισε ακροδεξιά ρητορεία στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Επέμεινε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τις ειδεχθείς του πράξεις και πως η χορήγηση της άδειας δεν σημαίνει τίποτα για τις πράξεις. Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη  που έχει θρηνήσει τον Παύλο Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός αποκάλεσε τον κ. Κοντονή «θλιβερό απολογητή του Κουφοντίνα» και αναρωτήθηκε τι άλλαξε από τότε που ο Κουφοντίνας ζητούσε άδεια και δεν του δινόταν με βάση το ίδιο θεσμικό πλαίσιο.  Επίσης κατηγόρησε τον κ. Κοντονή για επιλεκτική ευαισθησία, θυμίζοντας τις δηλώσεις που έκανε όταν είχε βγει η απόφαση για την Ηριάννα.

Διαβάστε ακόμη:

-Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

 

« Δεν ήταν δικαστική απόφαση τότε;» αναρωτήθηκε και σημείωσε «όλο το παρεάκι με την συλλογικότητα Α, τον Ρουβίκωνα, τη συλλογικότητα Β όταν θέλουμε να τους καλύψουμε είμαστε πρώτοι, όταν όμως πρέπει να τους καταδικάσετε, κρύβεστε κ. Κοντονή».

Ανακρίβειες και ψέματα καταλόγισε στη κ. Μπακογιάννη ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ουδέποτε επιδοκίμασε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε έστερξε συμπαραστάτης σε ανθρώπους που διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα.

Νωρίτερα, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη Βουλή βρέθηκε και ο νόμος Παρασκευόπουλου με αφορμή την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιμένει ότι ο δολοφόνος έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου και τον Σταύρο Κοντονή να απαντά συγκεκριμένος κρατούμενος θα είχε εξέλθει των φυλακών μετά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, διότι είχε εκτίσει τα 3/5 της  ποινής και από το νόμου πληρούσε τις προϋποθέσεις να αφεθεί ελεύθερος.

 

Στην κόντρα παρενέβη και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος που ανέφερε πως στοχοποιείται με  βάναυσο και βίαιο τρόπο ως ο άνθρωπος που έβαψε το χέρι του με αίμα. «Από το 2005 η χώρα έχει αποσυμφορητικούς νόμους και δυνάμει αυτών γίνεται το σύνολο των απολύσεων από τις φυλακές», είπε.

"Ρουκέτες" για την χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, έλεγαν ότι «η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών».

Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια. 

Διαφωνεί ο Πάνος Καμμένος 

«Η άδεια σε Κουφοντίνα αποτελεί απόφαση της δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης βεβαίως και σε πολιτικό επίπεδο διαφωνώ απόλυτα», έγραψε στο Twitter o υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

 

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Ο Κουφοντίνας πληροί τα κριτήρια για άδεια

Υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα τάσσεται η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία σε ανακοίνωση της τονίζει μεταξύ άλλων ότι «θα την είχε πάρει προ πολλού εάν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός».

 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας».

Διαβάστε ακόμη:

Οξύτατες πολιτικές αντιδράσεις και επίθεση του γιού του Κουφοντίνα στον Κυριάκο Μητσοτάκη