X

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα

Ο Υπουργός Οικονομικών δέχθηκε “καταιγισμό πυρών” από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση μοιράζει λεφτά για να εξαγοράσει ψήφους.

Ant1news

Αντιδράσεις και σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί με σχέδιο.

«Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα δεν ήταν ούτε θεσμική, ούτε πολιτική παρατυπία, αλλά μέσα στο σχέδιο που έχουμε ήδη ανακοινώσει», είπε ο Υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση μοιράζει λεφτά για να εξαγοράσει ψήφους.

«Δεν ξαφνιάσαμε κανέναν, το ποσό συμφωνήθηκε με τους θεσμούς και ο λαός ήξερε τη στρατηγική μας», συνέχισε.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, έκανε λόγο για προσπάθεια εξαγοράς των πολιτών και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι λειτουργεί με μια αυτοκρατορική λογική και διανέμει πλεονάσματα που παράνομα απέκτησε το δημόσιο από τους πολίτες.

«Δεν είναι δικά σας λεφτά… Ο Πρωθυπουργός τα διανέμει ως Άγιος Βασίλης», είπε και εκτίμησε ότι η αιφνίδια παρουσία του Αλέξη Τσίπρα οφείλεται είτε στη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς που διεκδικεί κομμάτι και από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε επειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω των αποκαλύψεων στην υπόθεση Καμμένου και την πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

 

Πολιτικό τέχνασμα με σκοπό την αλίευση ψήφων χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, τις εξαγγελίες Τσίπρα, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση δεν βοηθά τους φτωχούς με το να τους παίρνει το ΕΚΑΣ και να δίνει εκ των υστέρων 250 ευρώ. «Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κεντροαριστερά είναι η αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και η μαζική συμμετοχή εκφράζει όλους τους πολίτες που στέλνουν μήνυμα κατά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

«Το μέρισμα δεν θα είναι μια αποζημίωση των 200 ευρώ, θα είναι περισσότερο, βάζετε χαμηλά τον πήχη», απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Για “ματωμένο πλεόνασμα” που δημιουργήθηκε από την …φοροληστεία σε βάρος λαϊκών στρωμάτων», μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.