X

Οικονομική στήριξη και ενός λεπτού σιγή από τη Βουλή για τα θύματα της θεομηνίας

Την αποδέσμευση χρημάτων από τον προϋπολογισμό της Βουλής, για την ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης.

Ant1news

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της μεγάλης καταστροφής από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, τήρησε η Βουλή, με τον Νίκο Βούτση, τη Φώφη Γεννηματά και τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε, επίσης, την αποδέσμευση ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για τους πληγέντες της θεομηνίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως η αποτίμηση για τα αίτια της τραγωδίας θα γίνει με έναν πιο σωστό και συστηματικό τρόπο και από τις πολιτικές δυνάμεις και εκτός και εντός του Κοινοβουλίου και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για «τα ρέματα τα οποία έχουν μπαζωθεί στη χώρα μας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες».

Σημείωσε ότι «υπάρχουν τα σχέδια και οι αποτυπώσεις» και «γι’ αυτό δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για θεομηνίες. Δεν είναι εκ θεού αυτά τα οποία μας συμβαίνουν».

Την θλίψη της για το χαμό τόσων ανθρώπων και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων, εξέφρασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ πάντως, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος επέρριψε ευθύνες και στη σημερινή κυβέρνηση, καθώς «έπρεπε να γίνουν χθες τα αντιπλημμυρικά έργα» και αυτό είναι κριτική –όπως είπε- και προς τη δική μας κυβέρνηση.