X

Επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τα αντιπλημμυρικά έργα

Ερώτηση για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, κατέθεσαν επτά βουλευτές της ΝΔ.

Ant1news

Ολιγωρία στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΝΔ, σημειώνοντας πως μαζί με την εθνική συμμετοχή είχε στη διάθεση της συνολικά 95 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ αξιώνει –όπως αναφέρουν οι επτά βουλευτές της που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή-   απαντήσεις για την τύχη των συγκεκριμένων κονδυλίων, καθώς θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν. Σύμφωνα με τη ΝΔ, υπάρχει αναιτιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 συμπολιτών μας.

Τα ερωτήματα που θέτουν προς την κυβέρνηση είναι τα ακόλουθα:

•Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;

•Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και  αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες;

•Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η Κυβέρνηση στην Ε.Ε.;

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.