X

Βενιζέλος για swap: αν είχε γίνει το 2015, θα είχαμε βγει από τα μνημόνια

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων που εκδόθηκαν το 2012.

Ant1news

Πανηγυρική υιοθέτηση της πολιτικής του 2012 “βλέπει” πίσω από την απόφαση της Κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων που εκδόθηκαν το 2012, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή και υποστήριξε πως εάν αυτό είχε γίνει από τον Ιανουάριο του 2015, η χώρα θα είχε προ πολλού βγει από την πίεση των μνημονίων και θα είχε περάσει στη μεταμνημονιακή εποχή με την προληπτική πιστωτική γραμμή που είχε συμφωνηθεί και αποφασισθεί από το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2014. 

Κάλεσε δε, την Κυβέρνηση να μην θυσιάσει στο βωμό της επικοινωνίας περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. «Θέλω να ζητήσω να εγκαταλειφθεί η μονοκομματική και στείρα αυτή επικοινωνιακή προσέγγιση σε σχέση με τη δήθεν προοπτική “καθαρής εξόδου” που θυσιάζει τελικά την αναπτυξιακή προοπτική στον βωμό ενός  προπαγανδιστικού μηχανισμού και να αντιληφθούμε ότι υπάρχει μία γραμμή, μία εθνική στρατηγική, αυτή που έχει “μαλλιάσει” η γλώσσα μας να λέμε από το 2010 και στην οποία αφιερώσαμε την προσπάθειά μας και την αγωνία μας μέχρι το 2015», είπε.