X

Ανησυχία Τόσκα για μονιμοποίηση των ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια

Αμφισβήτησε ότι στη Γερμανία υπήρξαν 1000 παράνομες είσοδοι και τόνισε ότι ο αριθμός αυτός διογκώθηκε.

Ant1news

Στην ανάγκη ενόψει της συζήτησης για την αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν να υπάρξει αναλογικότητα και σειρά δεσμεύσεων, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Ν. Τόσκας και σημείωσε με νόημα πως «η προσωρινή επαναφορά ελέγχων πρέπει να έχει την έννοια έσχατης ανάγκης και όχι της κατάργησης της συνθήκης Σένγκεν».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας αμφισβήτησε ότι στη Γερμανία υπήρξαν 1000 παράνομες είσοδοι και τόνισε ότι ο αριθμός αυτός διογκώθηκε, καθώς συμπεριελήφθησαν άτομα που δικαιούνταν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα. «Μην υιοθετείτε άκριτα ό,τι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες», είπε. Συμπλήρωσε ακόμη, ότι υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα ευρωπαϊκά σύνορα, όπως στη Δανία, Αυστρία, Γερμανία, Φινλανδία και Σουηδία. «Μην αυτομαστιγωνόμαστε παραπάνω από όσο πρέπει κα νομίζουμε ότι εμείς φταίμε για όλα τα κακά της Ευρώπης», σχολίασε ο Ν. Τόσκας.

Αναφέρθηκε ακόμη, σε δύο περιπτώσεις, όπως του ελέγχου στην Ιταλία των οπαδών μίας ποδοσφαιρικής ομάδας και αναρωτήθηκε αν αυτό είναι εφαρμογή γενικευμένων μέτρων; «Προφανώς όχι. Αυτό έγινε όμως», είπε και πρόσθεσε ότι «οι δύο που πέρασαν από Λέρο και έφτασαν στη Γαλλία χωρίς να τους σταματήσει κανείς στην Ευρώπη είχαν καταγραφεί από εμάς και εμείς δώσαμε τα στοιχεία. γι’ αυτό οι γαλλικές αρχές μας έδωσαν συγχαρητήρια».