X

Κόντρα Γεωργιάδη – Μάρδα και σκληρές εκφράσεις για απεργίες και πλειστηριασμούς

Για "ξεφτίλες" έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ για «εκχυδαϊσμό της πολιτικής» μίλησε ο Μάρδας. Έντονα αντέδρασε και ο Γ. Κυρίτσης.

Ant1news

Άγριος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα και Γιώργο Κυρίτση για τους πλειστηριασμούς και την τροπολογία που απέσυρε τελικά η κυβέρνηση για την κήρυξη απεργιών.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Hellas Sat» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την υπόθεση των πλειστηριασμών, αποκαλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ξεφτίλες».

«Πόσο ξεφτίλες είστε; αφού λέτε ότι οι πλειστηριασμοί έχουν κοινωνικό πρόσημο γιατί δεν πιέζατε την προηγούμενη κυβέρνηση μας να κάνουμε πλειστηριασμούς; Μας λέει ο Μάρδας ότι δεν θα έπρεπε να είχαμε κάνει νομοθετική ρύθμιση και θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς εδώ και τέσσερα χρόνια. Πόσο ξεφτίλες είστε; Και λίγα σας είπα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κορόιδεψε τους πολίτες και με εμφανώς ειρωνική διάθεση πρόσθεσε για το θέμα των απεργιών. «Εγώ το πρωί ξύπνησα με πολύ μεγάλη χαρά ερχόμουνα και δεν κρατιόμουνα για να ψηφίσω αυτή την τροπολογία. Ξέρετε πόσα χρόνια περίμενα στη ζωή μου για να έρθει μια τροπολογία σαν και αυτή. Όμως ήξερα ότι αν ήθελα να καταργηθούν οι απεργίες στην Ελλάδα θα έπρεπε να πάω στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι στη ΝΔ…», είπε.

 

Σχολίασε και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, λέγοντας ότι αυτό έγινε γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι η βολικότερη που συνάντησε η τρόικα και πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που το πρωί πηγαίνουν στις διαδηλώσεις κατά τις πωλήσεις των λιγνιτικών μονάδων, πηγαίνουν μετά στη Βουλή και ψηφίζουν. «Για τέτοια ανθρωπάκια μιλάμε», είπε και στράφηκε κατά του Γιώργου Κυρίτση που αν και έχει πάει σε πορείες υπέρ των απεργιών, πρώτος θα σηκώσει το χέρι για να ψηφίσει την κατάργηση τους.

Έντονα αντέδρασαν οι κ.κ. Δ. Μάρδας και Γ. Κυρίτσης. Για «εκχυδαϊσμό της πολιτικής» μίλησε ο κ. Μάρδας, κατηγορώντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι έχει παραφράσει όσα είπε σε συνέντευξή του. «Τις πιέσεις που δεχόμαστε εμείς τις δεχθήκατε κι εσείς όμως δεν κάνατε τίποτα. Μεταθέσετε το πρόβλημα για τους επόμενους», είπε, ενώ ο κ. Κυρίτσης παραδέχθηκε ότι η τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου κήρυξης απεργίας, συνιστά υποχώρηση της κυβέρνησης όσον αφορά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και πετυχαίνει αυτό που κάθε φορά θεωρεί ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να πετύχει, κοιτάζοντας τα πράγματα από την πλευρά της περιφρούρησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η ΝΔ και ο κ. Γεωργιάδης είναι υπέρ της γενικής διάλυσης όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων οπότε κάθε βήμα οπισθοχώρησης σαν το σημερινό είναι λογικό να τον ενθουσιάζει», είπε.