X

Νέα “μετωπική” στην Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Προληπτικά μέτρα ελέγχου στο πόθεν έσχες των υποψηφίων ζητά η αντιπολίτευση για να μην υπάρξουν ξανά “λαγοί” και “βοσκοτόπια”. Η απάντηση του Νίκου Παππά.

Ant1news

Μαίνεται η άγρια κόντρα Κυβέρνησης–αντιπολίτευσης για τους όρους του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με τα κόμματα να ζητούν αυστηρότερο προληπτικό έλεγχο στα πόθεν έσχες των υποψηφίων, κάτι που όμως απορρίπτει η Κυβέρνηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον Νίκο Παππά, λέγοντας του ότι οδηγεί τις εξελίξεις σε έναν διαγωνισμό που θα αποδειχθεί «Βατερλό» για την Κυβέρνηση.

Αν δεν γίνει προληπτικός έλεγχος πόθεν έσχες, αν δεν οριστεί ότι αυτός ο οποίος πάει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό και να βάλει λεφτά στο τραπέζι ό,τι έχει όντως αυτά τα λεφτά και δεν είναι αυτά τα λεφτά από βοσκοτόπια, κατά την προηγούμενη περίοδο Καλογρίτσα, στον προηγούμενο σας διαγωνισμό, που έπεσε στο ΣτΕ, τότε δεν έχετε κάνει έναν διαγωνισμό επι ίσοις όροις, αλλά κάνετε έναν διαγωνισμό για να φέρετε λαγούς, όπως την περασμένη φορά», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην Βουλή.

«Πυρά» εξαπέλυσε και η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είπε στον Υπουργό Ενημέρωσης ότι «υπάρχει προηγούμενο με «λαγούς και βοσκοτόπια». Εσείς υπερασπίζεστε τον νόμο σας. Θα φανεί στην πορεία τι θα βγάλει».

 

Να προβλεφθεί προληπτικός έλεγχος πόθεν έσχες και προκαταβολική κατάθεση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης από τους υποψηφίους ζήτησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι αλλιώς …καραδοκούν ξανά οι «λαγοί».

«Πρώτα από όλα, το πόθεν έσχες για να αποφευχθούν οι ιστορίες των λαγών που δεν είχατε μιλήσει εσείς γι΄ αυτούς, αλλά είχαν μιλήσει οι ίδιοι για τους εαυτούς τους, παράδοξο αλλά αληθινό, στις τηλεοπτικές κάμερες, είχαν αυτοβαφτιστεί λαγοί, μόνοι τους, χάριν του διαγωνισμού και των επιδιώξεων σας», είπε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας εξ ονόματος του ΚΚΕ, είπε στον Νίκο Παππά ότι η Κυβέρνηση έχει φέρει από το 2015 διακόσιες τροποποιήσεις, παρεμβάσεις και αλλαγές στον νόμο για το τηλεοπτικό τοπίο, κάνοντας λόγο για «νόμο λάστιχο».  

Η Κυβέρνηση διά του Νίκου Παππά απέρριψε για ακόμη μία φορά τα αιτήματα των κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν επαρκείς δικλείδες ασφαλείας, με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να αναφέρει ότι «οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό έχουν υποχρέωση να καταβάλουν και εγγυητική επιστολή 3,5 εκ., που είναι το τίμημα για τον πρώτο χρόνο για μια άδεια και βεβαίως να καταβάλουν και κεφάλαιο 8 εκ., του οποίου την προέλευση πρέπει να αποδείξουν ότι δεν προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες για την συγκρότηση της εταιρείας, η οποία θα συμμετέχει στον διαγωνισμό». 

Η διορία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψηφίους για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2018.