X

Κυβέρνηση: πιο καθαρές από όσο ήταν πριν την μόλυνση οι ακτές του Σαρωνικού

Στην αντεπίθεση πέρασαν Κουρουμπλής και Σαντορινιός μετά τις δειγματοληψίες. Ασόβαρα όσα λέει η Κυβέρνηση απαντά η ΝΔ.

Ant1news

Περισσότερο καθαρά σε σχέση με πέρυσι είναι τα νερά του Σαρωνικού σύμφωνα με την κυβέρνηση που επικαλείται μετρήσεις που έγιναν μετά τη διαδικασία απορρύπανσης λόγω του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής όσο και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός υποστήριξαν ότι απορρύπανση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από τρεις μήνες και πως οι μετρήσεις που έγιναν στην ανοικτή θάλασσα έδειξαν 6,8 μικρογραμμάρια ανά λίτρο πετρελαϊκών ρύπων, έναντι 9,8 μικρογραμμαρίων που είχαν δείξει οι δειγματοληψίες στα ίδια σημεία του Σαρωνικού, το διάστημα Σεπτεμβρίου 2015- Σεπτεμβρίου 2016.

«Έχει βελτιωθεί η κατάσταση και μάλιστα, πουθενά δεν έχουμε υπέρβαση των 20 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο που είναι το διεθνές όριο», ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, ενώ ο κ. Κουρουμπλής συμπλήρωσε πως η ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ.

«Διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν περί οικολογικής καταστροφής και οικολογικής βόμβας στο Σαρωνικό, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Έλλειψη σοβαρότητας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, λέγοντας ότι «την ώρα που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές μελέτες για την μέτρηση των επιπτώσεων της θαλάσσιας ρύπανσης, είναι τουλάχιστον ασόβαρο, η κυβέρνηση να λέει ότι παραδίδει τα παραλίες πιο καθαρές από πριν».

Ταχύτητα στην διαδικασία απορρύπανσης του Σαρωνικού «είδε» ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι.