X

Νέα πολιτική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πυρά» κατά της Κυβέρνησης από τον Γιάννη Μανιάτη. Η απάντηση του Νίκου Παππά. Έλεγχο πόθεν έσχες για πρόσφατες μεταβιβάσεις ΜΜΕ ζητά η ΝΔ.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξαπέλυσε, μιλώντας στην Βουλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, κατηγορώντας το Μαξίμου για πολιτικές σκοπιμότητες.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, είπε «άκουγα εσάς και άλλα κυβερνητικά στελέχη να λένε ότι δεν μπορούν να δοθούν πάνω από 4 άδειες, ένα έωλο κι ατεκμηρίωτο επιχείρημα. Μετά μας λέγατε ότι η αγορά δεν σηκώνει άλλες άδειες», αναρωτώμενος αν αυτό ήταν «σκοπιμότητα για να δοθούν μόνο 4 άδειες και με τον τρόπο που δόθηκαν, με εγγυήσεις τα γνωστά βοσκοτόπια;».

Την επίθεση της αντιπολίτευσης απέκρουσε ο παριστάμενος Υπουργός Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, λέγοντας ότι δεν μπορεί πιά αυτό το θέμα να καθίσταται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, σημειώνοντας «πέρασε κι ένας χρόνος, είναι σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός, καλά θα κάνουμε να το καταλάβουμε όλοι…».

Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις μεταβιβάσεις τηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων ενημέρωσης της τελευταίας περιόδου, ζήτησε εις βάθος έλεγχο πόθεν έσχες όλων των εμπλεκόμενων.  

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη, «θεωρούμε αυτονόητο ότι θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος του πόθεν έσχες των νέων ιδιοκτητών και πιστεύουμε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή θα κάνει πολύ καλά την δουλειά της».