X

Κόντρα Παρασκευόπουλου – Κικίλια για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Ο νόμος οδήγησε στην αύξηση της ασφάλειας των πολιτών δήλωσε ο Παρασκευόπουλος. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει απαυδήσει, απάντησε ο Κικίλιας.

Ant1news

Κόντρα ανάμεσα στον Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Παρασκευόπουλο υπήρξε στη Βουλή για το νόμο που αφορά στην αποσυμφόρηση των φυλακών.

Οι αναφορές του κ. Κικίλια ότι η νομοθετική του πρωτοβουλία έχει σπείρει το φόβο στην κοινωνία, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που υποστήριξε ο νόμος του βελτίωσε και την ασφάλεια των πολιτών και τις συνθήκες στις φυλακές. Επανέλαβε δε, την άποψη πως έχει προσωρινό χαρακτήρα και πως πρέπει να καταργηθεί μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Επικαλούμενος επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, ο πρώην υπουργός είπε πως οι φυλακές έπαυσαν να έχουν συμφόρηση σε βαθμό ονείδους. «Ο νόμος οδήγησε στην αύξηση της ασφάλειας των πολιτών και σε μείωση της εγκληματικότητας, όπως αναφέρουν και τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας», είπε, καταλογίζοντας λαϊκισμό και κιτρινισμό στην αντιπολίτευση. «Δυστυχώς παρατηρείται υποτροπή μετά την αποφυλάκιση, όπως παντού στον κόσμο και οι οικογένειες θρηνούν», είπε.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαυδήσει», σχολίασε ο κ. Κικίλιας και επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ ότι θα καταργήσει το νόμο μόλις γίνει κυβέρνηση ΝΔ, επαναφέροντας τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.