X

Κόντρα στην Βουλή με “άρωμα” εκλογών

Μηνύματα και υπονοούμενα, από τους πολιτικούς αρχηγούς, για την επόμενη ημέρα του μνημονίου.

Ant1news

Με 153 ψήφους υπέρ έναντι 144 κατά πέρασε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2018. Υπερ ψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεαγαλοοικονόμου, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να σχολιάσει: "Πάμε καλύτερα. Αντί να μειωνόμαστε αυξανόμαστε".

Της υπερψήφισης του προϋπολογισμού προηγήθηκε η μετωπική σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη αλλά και οι βολές των υπόλοιπων αρχηγών εναντίον της κυβέρνησης  

«Αποτύχατε δύο φορές. Το κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός είναι 100 δισ. ευρώ. Τρίτη ευκαιρία δεν θα έχετε» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σας έριξε ο λαός και ήττα θα υποστείτε και τον Σεπτέμβριο του 2019» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης «ξέρουμε με βεβαιότητα ότι ο προϋπολογισμός 2018 είναι ο τελευταίος μνημονιακός που ψηφίζεται» τόνισε ο πρωθυπουργός

Λίγο πριν από την μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη, οι υπόλοιποι αρχηγοί έκαναν "ζέσταμα" ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης στη Βουλή.

 

Αντιαναπτυξιακό και αντιλαϊκό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό η Φώφη Γεννηματά ενώ απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: είναι αργά για δάκρυα Αλέξη.

«Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική απατεωνιά. Το μόνο που θα κερδίσει ο εργαζόμενος είναι νέα μέτρα», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. .

«Εσείς θα φορολογήσετε και τα όνειρα μας τα οποία έχετε κάνει εφιάλτες» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το θερμόμετρο χτύπησε "κόκκινο" κατά την ομιλία του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αντάλλαξε βαριές εκφράσεις με την βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και χρειάστηκε η παρέμβαση του Νίκου Βούτση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Άλλοι πάλι προτίμησαν να αναφερθούν στο μέλλον στέλνοντας μετεκλογικά μηνύματα. «Όταν με βλέπει ο κ. Μητσοτάκης απέρχεται από την αίθουσα. Ελπίζω να μην με χρειαστεί…τότε θα απέλθω κι εγώ» είπε, με νόημα ο Βασίλης Λεβέντης.