X

Επιτροπή Θεσμών: Απορρίφθηκε το αίτημα της ΝΔ για την υπόθεση “Σαουδική Αραβία”

Με αίτημά της η ΝΔ ζητούσε να κληθούν προς ακρόαση τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ant1news

Απορρίφθηκε από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το αίτημα της ΝΔ να κληθούν προς ακρόαση τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη αποχώρησαν από τη συζήτηση, επειδή δεν έγινε δεκτή η πρότασή τους για λήψη απόφασης με σχετική πλειοψηφία.

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επέμειναν ότι υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στην υπόθεση, με την πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου να χαρακτηρίζει καταχρηστική την πρόταση της ΝΔ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Για παραβίαση του Κανονισμού κατηγόρησε την πλειοψηφία ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για ακραία και βάρβαρη παραβίαση του Συντάγματος. «Πρέπει να σας γίνει πρόταση μομφής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος προς την κ. Χριστοδουλοπούλου.