X

Επίθεση Αχτσιόγλου σε ΝΔ και ΚΚΕ για τις απεργίες

Η Υπουργός Εργασίας κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και το ΚΚΕ ότι προκαλεί ηττοπάθεια στους εργαζόμενους.

Ant1news

Επίθεση στη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών στο ζήτημα της απεργίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Εφη Αχτσιόγλου, ενώ απευθυνόμενη προς το ΚΚΕ μετά την εισβολή του ΠΑΜΕ στο γραφείο της στο υπουργείο Εργασίας είπε πως πολλοί νομίζουν ότι η πολιτική οξυδέρκεια συνδέεται με τα ντεσιμπέλ.

«Δεν καταλαβαίνετε ότι με υπερβολές και ανακρίβειες φέρνετε το αντίθετο αποτέλεσμα και προκαλείτε ηττοπάθεια στους εργαζόμενους;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε προς τον Περισσό και επέμεινε ότι η κυβερνητική ρύθμιση δεν συνιστά κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, καθώς αυτό που απαιτείται είναι απαρτία στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων που αποφασίζουν απεργία.

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε πως μια σειρά απαιτήσεων των δανειστών, όπως το lock-out αλλά και οι μαζικές απολύσεις έφυγαν από το τραπέζι της συζήτησης και στρέφοντας τα πυρά της προς τη ΝΔ είπε ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κοντά στις θέσεις του ΔΝΤ που ήθελε απόφαση με το 50+1%.

«Είναι ορατό ποιος είναι ο προσανατολισμός της ΝΔ και η ταύτισή της με τις ακραίες θέσεις των δανειστών», είπε.