X

Κουτσούμπας προς Τσίπρα: αποδράσατε από τις αριστερές ιδέες για την καρέκλα

Ως τον «καλύτερο υπηρέτη του μεγάλου Κεφαλαίου» χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Ant1news

«Πολιτική αναίδεια και κυνισμό που φτάνει στο σημείο να ζητάτε νέες θυσίες ακόμα και σε όσους ανήκουν στην ακραία φτώχια», καταλόγισε στην κυβέρνηση ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Ολομέλειας.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε εφ΄ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως  «Αυτά που λέτε δήθεν για δίκαιη ανάπτυξη είναι μια κασέτα πρέπει πια να αλλάξετε. Οι εργαζόμενοι ξέρουν τι σημαίνει δίκαιη ανάπτυξη. Να εργάζονται με μικρότερο μισθό και να πληρώνουν όλα πιο ακριβά. Τα πάντα. Την Υγεία, το νερό, το ρεύμα, την Παιδεία. Με το Πολυνομοσχέδιο αυτό δείχνετε τα ταξικά σας δόντια. Ανάμεσα σε εσάς και τους εργαζόμενους υπάρχει άβυσσος. Για να θωρακίσετε τα συμφέροντα των λίγων πρέπει να πάρετε με ηλεκτρονικό τρόπο τα σπίτια των πολλών. Να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε συνθήκες ανέχειας και να οδηγούνται σε πρόωρο θάνατο».

Χαρακτήρισε τους κυβερνώντες ως «στυγνούς εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων» και προσωπικά  τον πρωθυπουργό ως «τον καλύτερο υπηρέτης των δανειστών και των απαιτήσεών τους, του ΣΕΒ, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων».

«Είστε ο καλύτερος υπηρέτης του μεγάλου Κεφαλαίου… του ΣΕΒ που τρίβει τα χέρια του και οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επιτέθηκςε στον Αλέξη Τσίπρα και για την περιστολή στο δικαίωμα της απεργίας λέγοντας: «Ο Πρωθυπουργός πριν λίγο παραδέχθηκε ότι “έχει λερώσει τα χέρια του” για αυτό κλιμακώνεται την επίθεση στα λαϊκά στρώματα ακόμα και στο δικαίωμα των εργαζομένων να αντιστέκονται στο χώρο της δουλειάς απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία… Δεν απέδρασε το εργατικό κίνημα ούτε το ΚΚΕ από τις αξίες τους. Εσείς κ. Τσίπρα αποδράσατε και από τις αριστερές ιδέες για την καρέκλα και την εξουσία… Δεν θα χαμογελάτε όμως για πολύ ακόμα… Γελιέστε εάν νομίζεται ότι η εργατική τάξη αποδέχεται τετελεσμένα, ότι θα πέσει αμάχητη σε δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα… όσοι λάσπη και ένα βάλετε στον ανεμιστήρα, όσο λάσπη και να πετάξετε, όσους κονδυλοφόρους και εάν πληρώσετε… Και να σας υπενθυμίσουμε ότι γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος», κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.