X

Κόντρα στην Βουλή για τα 3 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τάσος Πετρόπουλος και ο Βασίλης Κεγκέρογλου διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή τα 3 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ant1news

«Η υπεύθυνη κυβέρνηση της χώρας σβήνει τα τρία κεράκια, με όλο τον πλανήτη που καταλαβαίνει ότι η πορεία της χώρας είναι πλέον πορεία ανάπτυξης», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Τάσος Πετρόπουλος για τα 3 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Αφορμή στάθηκε αναφορά του βουλευτή της ΔΗΣΥ Βασίλη Κεγκέρογλου ότι «σήμερα ο κ. Τσίπρας σβήνει τρία κεράκια μαζί με την κυρία Λαγκάρντ που μέχρι χθες ξόρκιζε». Ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η κ. Λαγκάρντ και όποιος αξιωματούχος, αποδέχεται τη θέση ότι η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης «κι αυτό δεν είναι ντροπή, είναι τιμή για τη χώρα».

Η επέτειος τριών χρόνων ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση, σχολιάστηκε και αργότερα, στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ δήλωση έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Συμπληρώνονται, σήμερα, τρία χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες. Υποσχέθηκε να τελειώνει με τη λιτότητα και το παλιό. Και έφερε περισσότερη φτώχεια, διάλυση της μεσαίας τάξης, βαριά φορολογία. Έκοψε μισθούς και συντάξεις. Δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Και κατέληξε να γίνει ο ίδιος το χειρότερο κατεστημένο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ορόσημο για την ευρωπαϊκή αριστερά χαρακτήρισε την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 η  Κατερίνα Παπανάτσιου, σημειώνοντας παράλληλα, πως ούτε το 2019 θα μειωθεί το αφορολόγητο, όπως δεν ήρθε ποτέ ο κόφτης και ότι με σύνεση θα αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα.

«Και του χρόνου σπίτια σας» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. Υποστήριξε πως σε αντίθεση με άλλα κόμματα που πάντοτε γιορτάζουν την ημέρα της πρώτης πολιτικής νίκης, οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τηρούν σιγήν ιχθύος. «Εσείς θέλετε να ξεχάσετε, αλλά η κοινωνία δεν ξεχνάει την τρίχρονη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», είπε.

Για «μαύρη επέτειο» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας από τους πολίτες περισυλλογή, ώστε να προστατευθούν από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 συνιστά ορόσημο για την ιστορία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Για πρώτη φορά η Αριστερά ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες, με σκοπό να θέσει τη χώρα σε μια νέα πορεία, με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης, παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, όπου επικρατεί το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις που αντιμετωπίσαμε, στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό, από καλά ριζωμένα συμφέροντα, καταφέραμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η χώρα να ανακτήσει το χαμένο της κύρος» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Δώσαμε τον νικηφόρο αγώνα για το τέλος της επιτροπείας. Τώρα, είναι η ώρα της επόμενης μάχης, για την επόμενη μέρα. Με σύμμαχο τον λαό, θα είναι κι αυτή νικηφόρα. Ο αγώνας για το τέλος της λιτότητας και της επιτροπείας στην Ελλάδα θα είναι νικηφόρος».

«Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ανάληψη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Γενάρη του 2015... Τρία χρόνια νέων δυσβάσταχτων μέτρων και μνημονίων, που ήρθαν να προστεθούν σε εκείνα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ... Τρία χρόνια διαψεύσεων, αλλά και συσσωρευμένης λαϊκής πείρας που δεν πρέπει να χαθεί», αναφέρει φυλλάδιο του ΚΚΕ για τα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό τον τίτλο «Ο λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός από την πείρα του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μπορεί να κάνει πράξη το δίκιο του, κόντρα σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις του σάπιου συστήματος».