X

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κασιδιάρης για τις ύβρεις κατά Κοτζιά

Η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής για τους χαρακτηρισμούς απο τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά του ΥΠΕΞ.

Ant1news

Μετά από αίτημα του Νίκου Βούτση συγκαλείται αύριο η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να εξετάσει τα όσα υβριστικά εναντίον του υπουργού Εξωτερικών είπε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής ο χρυσαυγίτης βουλευτής «προέβη σε εθνικιστικό-διχαστικό παραλήρημα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κωνσταντίνος Δουζίνας να διακόψει προσωρινώς τη συνεδρίαση».

Στην επιστολή Βούτση περιλαμβάνονται αποσπάσματα των πρακτικών με τις επίμαχες εκφράσεις με τον ίδιο να ζητά να διερευνηθεί εάν αυτές «υπάγονται στην έννοια της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας». 

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της 17/1/18 ο Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλεσε τον Νίκο Κοτζιά «παχύδερμο σταλινισμού κι ανθελληνισμού» και εκείνους που υπογράφουν έγγραφα να λέγονται τα Σκόπια «Μακεδονία», «ανθελληνικά σκουπίδια».