X

Κόντρα στη Βουλή για το συλλαλητήριο και την Χρυσή Αυγή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή την “απόπειρα” της Χρυσής Αυγής να “καπελώσει” το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.

Ant1news

Τον ρόλο της Χρυσής Αυγής που επιχειρεί να “καπελώσει” το συλλαλητήριο της Κυριακής στηλίτευσε στη Βουλή η Κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, πως η Χρυσή Αυγή “τρίβει τα χέρια της” με όσα γίνονται.

Η πρόσκληση των χρυσαυγιτών για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο σχολιάστηκαν από την Τασία Χριστοδουλοπούλου, που κάλεσε τους πολίτες να αντιληφθούν τι συμβαίνει.

«Η Χρυσή Αυγή είναι φασιστική και με όσα λέει εξευτελίζει το συλλαλητήριο, όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση κάτι θα καταλάβουν για τα τεκταινόμενα της Κυριακής», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, καταγγέλλοντάς την για προπαγάνδα από το βήμα της Βουλής, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή «τρίβει τα χέρια της» με το συλλαλητήριο.

«Να απευθυνθώ σε αγνούς πατριώτες που η άγνοια και η παραπληροφόρηση θα τους οδηγήσει στο συλλαλητήριο ότι η Χρυσή Αυγή τρίβει τα χέρια της γιατί το πολιτικό σύστημα δεν έχει την ψυχραιμία, τη βούληση και τη διάθεση για αναστοχασμό, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε αυτά τα 27 χρόνια», είπε.

Επίθεση στη ΝΔ ότι δεν ξεκαθαρίζει τη στάση της εξαπέλυσαν ο Παύλος Πολάκης και ο Χρήστος Μαντάς, ενώ από την πλευρά του ο  Γιάννης Κεφαλογιάννης απάντησε πως οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι κρυστάλλινες. Είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ μιας ενιαίας και αδιαίρετης λύσης και κάλεσε την Κυβέρνηση να έχει ως “ταβάνι” στη διαπραγματευτική της τακτική τη γραμμή που χαράχθηκε στο Βουκουρέστι.

«Ζητάμε λύση συνολική», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.