X

Παραπομπή Κασιδιάρη στην Ολομέλεια της Βουλής για “ρητορική μίσους”

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται και για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

Ant1news

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή περικοπής της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, που συνεδρίασε σήμερα μετά από αίτημα του Νίκου Βούτση για να εξετάσει τα όσα υβριστικά είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αποφάσισε ομόφωνα να τον παραπέμψει στην Ολομέλεια της Βουλής με το ερώτημα της περικοπής του 1/4 της βουλευτικής του αποζημίωσης. Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή από την Ολομέλεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα απωλέσει 2.567 ευρώ.

Στη συνεδρίαση, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ζήτησε να παραπεμφθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης με το ίδιο ερώτημα για το απαράδεκτο υπόμνημά του, στο οποίο χαρακτήριζε «κομματικό εγκάθετο» τον Νίκο Βούτση. «Όσο μιλάει, εκτίθεται» σχολίαζαν συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής.

Η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν “παρών” σε αυτό το θέμα, λέγοντας πως θα έπρεπε να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση. Σε αυτήν την περίπτωση, αν η Ολομέλεια αποφανθεί θετικά, θα υπάρξει περικοπή επιπλέον 1/4 της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχασε το ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης μετά την υπόθεση χειροδικίας κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια, τον περασμένο Μάιο.