X

Την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας ζητά η ΝΔ

Δεκατρείς βουλευτές της ΝΔ, υπέβαλλαν το σχετικό αίτημα, μετά τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και τον εμβολισμό σκάφους του Λ.Σ από τουρκική ακταιωρό.

Ant1news

Την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των πρόσφατων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με τον εμβολισμό σκάφους του Λ.Σ. από τουρκική ακταιωρό, ζητά η ΝΔ.

Με επιστολή προς τον πρόεδρό της Κώστα Δουζίνα που υπογράφουν οι 13 βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή, ζητούν ενημέρωση, κεκλεισμένων των θυρών, από τους υπουργούς Εξωτερικών, του υπουργού Άμυνας και του Α/ΓΕΕΘΑ.

«Ακραία πρόκληση συνιστά ο χθεσινός εμβολισμός σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων. Αυτό το κλίμα έντασης συντηρείται και κλιμακώνεται από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αποκορύφωμα των οποίων αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απείλησε ευθέως με χρήση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου», αναφέρουν και προσθέτουν πως επιβάλλεται να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση της Επιτροπής για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε βάθος συζήτηση, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να διαμορφωθούν συνθήκες για την οικοδόμηση ενιαίας εθνικής στάσης που θα περιορίσει αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα.