X

Λυκουρέντζος για Novartis: αν αισθανόμουν παραμικρή ενοχή δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ

Τι υποστήριξε μιλώντας προς την Ολομέλεια της Βουλής ο πρώην Υπ. Υγείας. Τι λέει για όσα αναφέρονται στην δικογραφία.

Ant1news

«Αν αισθανόμουν την παραμικρή ενοχή, δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ», υποστήριξε ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στη Βουλή, στην διάρκιεια της συζήτησης για την Novartis, τονίζοντας «δεν με αφορούν όποιες εκτιμήσεις για παραγραφή αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την υπεράσπιση της τιμής μου».

Ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι υπηρέτησε για ένα έτος ως Υπουργός Υγείας, όμως δεν ανήκε σε αυτόν η αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων φαρμάκου, σημειώνοντας «δεν υπέγραψα καμία απόφαση για την τιμολόγηση φαρμάκων και δεν είχα προσωπική σχέση με κανένα στέλεχος από την αγορά φαρμάκου».

Οπως είπε, δεν αναφέρεται στα στοιχεία του FBI, αλλά ένας μάρτυρας λέει ότι προωθούσε προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας, υποστηρίζοντας «όχι μόνο δεν το έκανα, αλλά παρακολουθούσα κάθε εξέλιξη για να κρατήσω τη φαρμακευτική δαπάνη στα οριζόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα. Ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών δεν επέτρεπε καμία μεροληψία, σημείωσε.Ο ΕΟΠΥΥ εφάρμοζε ισότιμα τις πληρωμές μεταξύ των επιχειρήσεων και εξέδιδε τα εντάλματα πληρωμών. Δεν υπήρχαν χρήματα για "ευνοημένους", υπεστήριξε.

Σε ότι αφορά τις αναφορές ότι επικοινωνούσε με τον φερόμενο ως χρηματοδότη, ο πρώην υπουργός είπε ότι θέτει τα πάντα στον έλεγχο των αρχών (τηλέφωνα, τραπεζικούς λογαριασμούς, ηλεκτρονική αλληλογραφία), υπογραμμίζοντας «δεν φοβάμαι τίποτα, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα».