X

Σαλμάς για Novartis: εγώ αποκάλυψα τις αθέμιτες πρακτικές της

«Ήμουν το υπ' αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα για να με πολεμήσουν», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ant1news

«Δεν έλαβα καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος» δήλωσε, στη Βουλή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, και τόνισε πως επί υπουργίας του δέχτηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις παθογένειες στον χώρο της Υγείας. Παράλληλα, υπογράμμισε πως αυτός αποκάλυψε τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούσε η Novartis.

«Είμαι αυτός και ο μόνος από τον οποίο έμαθε η πολιτεία ότι η Νovartis χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές στο χώρο της Υγείας. Έδωσα το έναυσμα για έναρξη της έρευνας» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν είχα φανταστεί τη διαχείριση που θα τύγχανε το θέμα και ότι θα απολογούμαι κι εγώ. Θα κάνω υπομονή για να λάμψει η αλήθεια».

«Όπως διαβάζω, ήμουν υπ' αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα για να με πολεμήσουν» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη δικογραφία. «Μόνο καλό έκανα στην Ελλάδα, δεν πήρα καμιά απόφαση που ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες. Δεν κρύφτηκα, δεν συμβιβάστηκα όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες στο χώρο της Υγείας».

«Δεν θα μπω στον κόπο να αντικρούσω τις καταθέσεις. Αυτό που είναι συγκεκριμένο και προκύπτει είναι ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπουργικές μου αποφάσεις και προκαλούσε να με παρακάμψει, πληρώνοντας χρήματα σε ΜΜΕ για να με πολεμήσουν» είπε επικαλούμενος κατάθεση μάρτυρα στις ΗΠΑ.

Επεσήμανε, δε, ότι κατά τη θητεία του ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία και επεκτάθηκε. «Δεν έκανα φίλους, έχασα φίλους», είπε ο Μάριος Σαλμάς σημειώνοντας πως επί θητείας του όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια.