X

Κουτσούμπας για Novartis: διερεύνηση για όλους τους υπουργούς

«Υπάρχει η βάση για ένα ατέλειωτο δούναι και λαβείν μεταξύ εταιριών και κυβερνήσεων», σημείωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Ant1news

«Υπάρχει κοινός παρονομαστής και είναι να παρουσιαστούν τα σκάνδαλα και η διαφθορά ως η βασική αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε, η υπόθεση Novartis ανακινήθηκε από τους Αμερικάνους και αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι είναι ένα ακόμη επεισόδιο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πηγή του προβλήματος, κατά τον κ. Κουτσούμπα, είναι ότι το φάρμακο αποτελεί ένα πολύ προσοδοφόρο εμπόρευμα και ο ανταγωνισμός οξύνεται στην Ελλάδα και διεθνώς. «Υπάρχει η βάση για ένα ατέλειωτο δούναι και λαβείν μεταξύ εταιριών και κυβερνήσεων», σημείωσε και συμπλήρωσε «Η όποια μείωση στην φαρμακευτική δαπάνη γίνεται στο όνομα της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, ενώ η επίπτωσή της στις λιανικές τιμές της αγοράς είναι πολύ μικρή».

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής και θα προσπαθήσει μέσα από τη συμμετοχή του σε αυτή να έλθει στο φως η αλήθεια, ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η διερεύνηση, πρόσθεσε, πρέπει να αφορά σε όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά του φαρμάκου υπουργούς. «Δεν βλέπουμε γιατί δεν πρέπει η έρευνα να αφορά και τον κ. Κουρουμπλή», κατέληξε ο ΓΓ του ΚΚΕ.