X

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής… σουβλάκια και “rooms to let”

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας. Με τη συναίνεση της ΝΔ ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Ant1news

Με τις ψήφους και της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τον αρμόδιο Υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, να αναφέρει ότι «οι πολιτικές αποφάσεις για τα ΑΕΙ κα τα ΤΕΙ πρέπει να λαμβάνονται με ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι με κριτήριο τα... σουβλάκια».

Στην παρέμβασή του, υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει να συνδέεται η ίδρυση πανεπιστημίων μόνο με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα με «τα σουβλατζίδικα» και τα «rooms to let».

Ο Κώστας Γαβρόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική στάση της ΝΔ, ενώ σε ό,τι αφορά στη διάταξη που αφορά στις μετεγγραφές για τα αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, είπε ότι την περασμένη έστειλε επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να καταθέσουν εγγράφως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τις προτάσεις τους για τις μετεγγραφές. Στόχος, συμπλήρωσε, είναι να υπάρξει ένας νόμος που θα είναι απόρροια της απόφασης όλων των κόμματων.

Αναφορικά με την κόντρα με την ΚΕΔΕ, ζήτησε να του κοινοποιήσουν σε ποια στοιχεία βασίζεται για να ισχυριστεί ότι με το νέο σύστημα θα κλείσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων. Ο ίδιος επέμεινε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιοκόμοι και νηπιαγωγοί που έχουν αποκλειστική ευθύνη των δύο αυτών τάξεων του νηπιαγωγείου.