X

“Θύελλα” στη Βουλή μετά την παραίτηση της Αντωνοπούλου

Σφοδρή αντιπαράθεση Τζανακόπουλου-Γεωργιάδη, μετά τα “πυρά” που εξαπέλυσε κατά της Κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με το επίδομα ενοικίου που ελάμβανε η Ράνια Αντωνοπούλου και τα οποία οδήγησαν στην παραίτησή της, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ποτέ δεν υπήρχε ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», είπε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συμπλήρωσε ότι έπρεπε να περάσουν τρεις ολόκληρες μέρες έντονης αντίδρασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από πολίτες για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνεχεία, υπό την πίεση της κατακραυγής, να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι η επίμαχη διάταξη για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου στο 3ο μνημόνιο. «Όταν η χώρα ψήφιζε μνημόνιο, εσείς περνάγατε ρουσφέτια», είπε και χαρακτήρισε την ανακοίνωση της τέως αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας σπονδή στην αλαζονεία και επιτομή της υποκρισίας. «Το μόνο που επιβεβαιώνεται καθημερινά είναι η ταχύτατη διολίσθηση του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης στον δρόμο της απαξίωσης», κατέληξε. 

 

Στον κ. Μητσοτάκη απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως ενώ η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε μετά την «ομολογουμένως λανθασμένη χρήση» της επίμαχης διάταξης για το επίδομα ενοικίου, δεν γίνεται το ίδιο με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Novartis. «Πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μικρό και μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και λέτε τώρα για σκευωρία, πείτε ποιοί είναι οι εισαγγελικοί λειτουργοί που τελούν εν συμπαιγνία με την Κυβέρνηση», είπε προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας την αντίδραση του Αντιπροέδρου του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη.

 

«Ακούστε γιατί δεν παραιτούμαι, ο κ. Τσίπρας μαζί με την κ. Παπασπύρου, τη δεύτερη μητέρα σας, την κ. Θάνου και τον κ. Παπαγγελόπουλο έστησαν τη σκευωρία και πριν από μια ώρα ο Πρέσβης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στην έρευνα του FBI δεν υπάρχει κανένας πολιτικός… Εσείς το στήσατε… Στο έγγραφο που αποκρύψατε αναφέρονται Ξανθός, Κουρουμπλής και Πολάκης.. Να παραιτηθούν κι αυτοί…», είπε.

Απαντώντας στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε «αν θέλετε εσείς να προχωρήσετε για τον κ. Κουρουμπλή, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».