X

“Μάχη χαρακωμάτων” στην Προανακριτική για την Novartis

Κόντρα των βουλευτών της πλειοψηφίας με την αντιπολίτευση για τις αρμοδιότητες της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ant1news

«Μάχη χαρακωμάτων» στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis με την πλειοψηφία και την αντιπολίτευση να ξιφουλκούν για τις αρμοδιότητες της.

Την κυβερνητική άποψη διατύπωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος λέγοντας ότι «το αντικείμενο της επιτροπής είναι η αναζήτηση της αρμοδιότητας του  κρίνοντος  οργάνου», προκαλώντας αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ δια στόματος Μάκη Βορίδη και Δημήτρη Σταμάτη υποστήριξε ότι η επιτροπή πρέπει να μπει στην ουσία και ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατάθεση μαρτύρων. «Την αρμοδιότητα την έχουμε», είπε από τη ΔΗΣΥ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ζητώντας να κληθούν άμεσα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. «Αν δεν καλέσεις τα πρόσωπα, πως θα ξέρεις εάν έχουν τελεστεί αδικήματα», αναρωτήθηκε.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και το Ποτάμι με τον Γιώργο Αμυρά να ζητά να κληθούν στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, την Παρασκευή το πρωί, και τα 10 πολιτικά πρόσωπα και ο Κώστας Φρουζής και τα μέλη του ΔΣ της Novartis, αλλά και οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες. «Αν επιμείνει η πλειοψηφία στην πρότασή της για αυτοκατάργηση της επιτροπής λόγω αναρμοδιότητας κινδυνεύει η επιτροπή να καταντήσει το μεγαλύτερο λασπωτήριο όλων των εποχών», είπε.

«Η Προκαταρκτική πρέπει να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της με εξέταση μαρτύρων χωρίς κουκούλες, και εάν προκύψουν στοιχεία αυτά να αξιολογηθούν ανάλογα από τη Δικαιοσύνη», είπε από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ για «καρμπόν μοντέλο Παπαντωνίου», έκανε λόγο από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης.