X

Παρέμβαση Βούτση για τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ζητούν βουλευτές όλων των κομμάτων

Αιτία της κοινής απαίτησης ήταν η επίθεση Κασιδιάρη, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά.

Ant1news

Μέτρα εναντίον των χρυσαυγιτών που επιμένουν να προκαλούν και να επιτίθενται στους πάντες, με αήθεις χαρακτηρισμούς, ζητούν οι βουλευτές των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου μετά το χθεσινό θερμό επεισόδιο στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Με ομόφωνη απόφαση τους τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να αποστείλουν στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τα πρακτικά της συνεδρίασης, από τα οποία ωστόσο, έχουν διαγραφεί οι ύβρεις Κασιδιάρη κατά του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, ότι είναι «πράκτορας» των Τούρκων.

Είναι η τέταρτη φορά που οι χρυσαυγίτες προκαλούν και υβρίζουν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας με τον πρόεδρό της Κώστα Δουζίνα να θυμίζει ότι είχε επιβληθεί στον Ηλία Κασιδιάρη η ποινή της περικοπής μέρους της βουλευτικής του αποζημίωσης.

«Η επίθεσή του συνιστά προσβολή, όχι μόνον στο πρόσωπο του κ. Μουσταφά αλλά και σε ολόκληρο το Κοινοβούλιο», είπε ενημερώνοντας με δημοσιογράφους, ενώ σε ερώτηση τι μέτρο θα μπορούσε να ληφθεί, δεν θέλησε να απαντήσει, δηλώνοντας αναρμόδιος.

Το πιο «αυστηρό» μέτρο σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας είναι ο αποκλεισμός του –για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Τις ύβρεις Κασιδιάρη επανάλαβε σήμερα, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο χρυσαυγίτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Λίγες μόλις ώρες μετά το tweet του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά περί «έλλειψης σοβαρότητας» βουλευτών της αντιπολίτευσης που δημοσιοποιούν όσα ειπώθηκαν σε κλειστές συνεδριάσεις, ακόμη και πριν τοποθετηθούν, ο κ. Δουζίνας εξέφρασε ακόμη, την ενόχληση και τη δυσαρέσκειά του για τη διαρροή σημείων της ενημέρωσης στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Επιτροπής.