X

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική

Στη μυστική ψηφοφορία μετείχαν 267 βουλευτές, καθώς οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων απείχαν. Αναλυτικά τα αποτελέσματα...

Ant1news

Δεν «πέρασε» η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τους κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων και την εν γένει φαρμακευτική δαπάνη τη διετία 2015-2016.

Στη μυστική ψηφοφορία μετείχαν 267 βουλευτές, καθώς οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων απείχαν. Την πρόταση της ΝΔ στήριξαν εκτός από τους βουλευτές της, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Χρυσή Αυγή.

Για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στην κάλπη βρέθηκαν 238 έγκυρα ψηφοδέλτια και 29 άκυρα. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά 151 βουλευτές και «παρών» δήλωσε ένας βουλευτής.

Στην κάλπη που αφορούσε στον Ανδρέα Ξανθό βρέθηκαν 234 έγκυρα ψηφοδέλτια και 33 άκυρα. «Ναι» είπαν 88 βουλευτές, «όχι» 145 και ένας δήλωσε «παρών».

Στην τρίτη κάλπη, για τον Παύλο Πολάκη, βρέθηκαν 236 έγκυρα ψηφοδέλτια και 31 άκυρα. Υπέρ ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά 149 και ένας δήλωσε «παρών». 

Ωστόσο, στις κάλπες που στήθηκαν για τους τρεις υπήρξαν και λάθη, όπως αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων. Συγκεκριμένα, στην κάλπη για τον Ανδρέα Ξανθό βρέθηκαν 12 ψήφοι που πήγαιναν για αλλού και στις κάλπες των κ.κ. Κουρουμπλή και Πολάκη από 9 ψήφοι που προορίζονταν για αλλού.