X

Κυβερνητικό “όχι” για κατάθεση της συζύγου Στουρνάρα στην Επιτροπή της Βουλής

Το αίτημα της κ. Νικολοπούλου και η άρνηση της πλειοψηφίας, που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ant1news

Την αντίδραση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε η άρνηση της πλειοψηφίας να κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της Υγείας, η σύζυγος του κ. Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Η ίδια η κ. Νικολοπούλου με επιστολή της προς τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής ζήτησε να παραστεί ενώπιον τους προκειμένου να καταθέσει για τη σχέση που έχει η εταιρία της με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τόσο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, όσο και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Γκιόλας, αιτιολόγησαν το «όχι», λέγοντας ότι αν γίνει δεκτό το αίτημά της θα πρέπει να κληθούν και οι δεκάδες προμηθευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Εμείς δεν μπορούμε για λόγους πληρότητας της έρευνας, αλλά και δικαιοσύνης, να μην καλέσουμε την κ. Νικολοπούλου», σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από τη συζήτηση. «Είναι εμφανής η πρόθεση να κουκουλωθεί η αλήθεια», είπε.

Ιδιαιτέρως αιχμηρή υπήρξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που υποστήριξε ότι επιθυμεί «κάθαρση με κανόνες» και ότι «αυτό που γίνεται από πλευράς πλειοψηφίας θυμίζει ανελεύθερα και φασιστικά καθεστώτα». Η φράση της αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Γκιόλα που χαρακτήρισε φθηνά τα επιχειρήματά της.

«Αστείες οι δικαιολογίες από πλευράς συμπολίτευσης», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, συμπληρώνοντας ότι «και ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάριος Σαλαμάς έχουν καταθέσει στην εξεταστική για την Υγεία, ενώ φέρονται ως εμπλεκόμενοι και στην υπόθεση Novartis. Κινδυνεύει η Προανακριτική;».