X

Κόντρα στην Βουλή για Σαββίδη και ΠΑΟΚ μετά τα έκτροπα στην Τούμπα

Για στοχοποίηση του «Δικέφαλου του Βορρά» έκαναν λόγο βουλευτές της Θεσσαλονίκης. Αιχμηρή η απάντηση Βασιλειάδη.

Ant1news

Σε υψηλούς τόνους συζητήθηκαν στη Βουλή οι δύο ερωτήσεις βουλευτών της Θεσσαλονίκης και ένθερμων υποστηρικτών του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στην Τούμπα. Έκαναν λόγο για στοχοποίηση του «Δικέφαλου του Βορρά» και του Ιβάν Σαββίδη που έχει προσφέρει στη Μακεδονία και την οικονομία, αναλύοντας καρέ- καρέ τις φάσεις του αγώνα.

«Τόσο πολύ φοβάται το αθηνοκεντρικό κράτος τις ομάδες της Μακεδονίας;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Λαζαρίδης από τους ΑΝΕΛ, που εξαπέλυσε επίθεση στον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού ότι ταυτίζεται με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου.

Η απάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, καλώντας τους δύο βουλευτές να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να μην επιχειρούν να χαϊδέψουν αυτιά.

«Η δαμόκλειος σπάθη του grexit επικρέμαται από το ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση σε παράγοντες του ποδοσφαίρου που με τις πράξεις τους ρεζιλεύουν διεθνώς τη χώρα. «Έπρεπε να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπαίτιους και να απαιτούμε δεσμεύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά», επεσήμανε και χαρακτήρισε καφενειακού επιπέδου τις τοποθετήσεις των δύο Βορειοελλαδιτών βουλευτών. «Υπεύθυνοι της κακοδαιμονίας είναι όλοι όσοι βρίσκονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των συμπεριφορών τους», είπε ο κ. Βασιλειάδης και στην κριτική ότι η Πολιτεία μεροληπτεί κατά του ΠΑΟΚ, είπε πως η κυβέρνηση θέτει το κανονιστικό πλαίσιο και δεν υποβιβάζει καμία ομάδα.  

 

Στις αναφορές των δύο βουλευτών στην προσφορά του Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε πως «κανείς δεν λέει το αντίθετο, αλλά αν κάνει κάτι έκνομο θα πετάξουμε αετό;». Επεσήμανε δε, πως ο ίδιος δεν προτίθεται να διαδραματίσει ρόλο υπερασπιστή ή εισαγγελέα του επιχειρηματία. «Εγώ είμαι Ολυμπιακός και persona non grata στον Πειραιά», ανέφερε σε άλλο σημείο της απάντησής του.

Ο Αριστείδης Φωκάς επιτέθηκε στους διαιτητές, χαρακτηρίζοντάς τους- «εγκληματίες», γεγονός που εξόργισε τον αντιπρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη που ζήτησε τη διαγραφή από τα πρακτικά των επίμαχων λέξεων. «Θα μπω να σφυρίξω εγώ; Ας πει ο πρόεδρος να μαζευόμαστε κάθε Κυριακή, να πηγαίνουμε μερικοί από εμάς στο γήπεδο να σφυρίζουμε», σχολίασε με εμφανώς ειρωνική διάθεση.