X

“Βόρειοι και Νότιοι” στη Βουλή, για Σαββίδη και “Τούμπα”

"Καφενείο" θύμισε η συζήτηση στη Βουλή για το ποδόσφαιρο. Σταματάτε το πρωτάθλημα για να μην πάρει νταμπλ ο ΠΑΟΚ είπε βουλευτής προκαλώντας την «έκρηξη» Βασιλειάδη.

Ant1news

Σε κλίμα αθλητικού καφενείου, διεξήχθη σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για το ποδόσφαιρο με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης  της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά  να δικαιώνει τον Ιβάν Σαββίδη και να ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης…  κατά των διαιτητών του αγώνα στην Τούμπα βγάζοντας  από τα ρούχα του τον Υπουργό Αθλητισμού.

Βουλευτές της Θεσσαλονίκης, υποστήριξαν ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πίσω από την διακοπή του πρωταθλήματος, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργο Λαζαρίδη, να υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα και τον κ. Φωκά να συμπληρώνει ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ, προκαλώντας την οργή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Μάλιστα ο κ. Φωκάς προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι το όπλο του κ. Σαββίδη δεν φάνηκε ποτέ…. παρά μόνο όταν είχαν φύγει όλοι και ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ έβγαλε το μπουφάν του από αγανάκτηση!

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Φωκά το όπλο του κ. Σαββίδη που είδε όλη η Ελλάδα στην τηλεόραση δεν το είδε… κανείς, αφού το έβγαλε - όπως είπε- ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ έβγαλε  το μπουφάν του από αγανάκτηση όταν είχαν φύγει όλοι.

Η ΝΔ πάντως συνεχίζει να μιλά για προνομιακές σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με την κυβέρνηση. Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, τόνισε ότι η Κυβέρνηση «είναι αγκαλιά με ολιγάρχες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Σαββίδη».

Αντίθετη άποψη διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, λέγοντας πως «ο κ. Σαββίδης έχει σχέσεις με την κυβέρνηση αλλά  ,όπως είπε, αυτά τα πράγματα ξεχνιούνται με τον καιρό».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος είπε πως η «εισβολή του Σαββίδη στο γήπεδο ήταν συμβολικά» και έκανε λόγο για επιχειρηματικό πόλεμο στο ποδόσφαιρο.

Ο αντιπρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δ. Παιδιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», υπεραμύνθηκε της στάσης των αστυνομικών στο γήπεδο της «Τούμπας» λέγοντας πως έκαναν καλά τη δουλειά τους και ότι αν προχωρούσαν στην σύλληψη Σαββίδη, θα ακολουθούσαν επεισόδια.

Στον απόηχο όλων αυτών, σε αυστηρή προειδοποίηση προχώρησε η FIFA, που δεν αποκλείει το ποδοσφαιρικό Grexit, μετά τα έκτροπα στην Τούμπα.

 «Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι πια αδύνατον», διεμήνυσε  ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Νέα εισαγγελική έρευνα για Σαββίδη

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγκα διαχωρίστηκε η δικογραφία των επεισοδίων, με την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου να αναλαμβάνει τη διερεύνηση της εισβολής Ιβάν Σαββίδη, αλλά και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ, ενώ η εισαγγελέας Αργυρή Κοτίνα διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για να εντοπίσει ευθύνες αστυνομικών στη μη σύλληψη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ εντός του αυτοφώρου, αλλά και για την άδεια οπλοφορίας του.