X

Βουλή: περικοπές μισθού σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Η ποινή της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης, αφορά τον αρχηγό της Χ.Α και ακόμα δυο βουλευτές, για τις λεκτικές επιθέσεις τους κατά των μουσουλμάνων βουλευτών.

Ant1news

Την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και δύο βουλευτών του, του Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου για τα όσα καταλόγισαν στους μουσουλμάνους βουλευτές, αποφάσισε η Βουλή.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά μετά τα όσα ανατριχιαστικά περί πρακτόρων ακούστηκαν», τόνισε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος υπογράμμισε πως οι τέσσερις μουσουλμάνοι βουλευτές «όχι απλώς τιμώνται, όχι απλά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά θα πρέπει να τύχουν σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών, ώστε να μην αποτολμήσει κανείς, ξανά σε αυτή την αίθουσα να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες».

Τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης, όσο κι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος επέμειναν στις απόψεις τους στις παραληρηματικές παρεμβάσεις τους. Επιτέθηκαν για μια άλλη μια φορά στους μουσουλμάνους βουλευτές, χαρακτηρίζοντας παράνομη την παρουσία τους στην ελληνική Βουλή.

«Κάνετε μόνιμα κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας σε βάρος και των βουλευτών που αναφερθήκατε, αλλά και όλων των άλλων που υπάρχουν στο Κοινοβούλιο. Δεν επιτρέπονται οι προτάσεις συμψηφισμού επειδή κάποιος είπε κάτι κάποτε. Ο ναζιστικός λόγος είναι καταδικασμένος, αυτό που σας λέω! Είναι προκλητικό η χρυσή Αυγή να επικαλείται το Σύνταγμα», επεσήμανε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Προέδρου της Βουλής, πως Παμμακεδονικές Οργανώσεις έστειλαν «εξώδικο» με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας στη Βουλή. Η επιστολή φέρεται να εστάλη με e-mail σε όλους τους βουλευτές. «Κάποιοι έχουν ξεφύγει», σχολίασε σχετικά ο Nίκος Βούτσης.