X

Βουλή: απολύτως επιτυχημένη η πρεμιέρα του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Το νέο υπερσύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής δοκιμάστηκε στις ψηφοφορίες επί της άρσης ασυλίας της Μ.Ασημακοπούλου και του Κ.Μπαρμπαρούση.

Ant1news

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επίσημη πρώτη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Το νέο υπερσύγχρονο σύστημα έδωσε τα αποτελέσματα επί των άρσεων ασυλίας δύο βουλευτών, σε ελάχιστα λεπτά της ώρας.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα σε μόλις 7 λεπτά ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα για την βουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία εγκαλείται για υπόθεση το χρονικό διάστημα που ήταν δημοτική σύμβουλος στα Γιάννενα και τον χρυσαυγίτη Κώστα Μπαρμπαρούση για άσκηση σωματικής βίας.

Το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ταχύτατα στην οθόνη του κλειστού κυκλώματος αλλά και του ηλεκτρονικού συστήματος που ο κάθε βουλευτής έχει στο έδρανό του. Όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, απονέμοντας εύσημα στις τεχνικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου που ολοκλήρωσε μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο την εγκατάσταση του συστήματος.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας των δύο βουλευτών. Σε ότι αφορά στην περίπτωση της κυρίας Ασημακοπούλου 151 είπαν ναι, 7 όχι και 1 δήλωσε παρών. Για την περίπτωση του Κώστα Μπαρμπαρούση, 156 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του.